Welke zoete aardappel is het gezondst?

Welke zoete aardappel is het gezondst?

Welke zoete aardappel is het gezondst?

De verschillen tussen de zoete aardappel en de gewone aardappel zijn niet heel groot, maar er is toch wel wat verschil. De zoete aardappel bevat 10% meer calorieën, 40% minder eiwit (dat is wel flink), ruim 10% meer koolhydraten, een klein beetje vet en ruim 30% meer vezels. Zo heeft elk verschil een voor- en nadeel.

Hoe moet je zoete aardappel koken?

Koken. Snijd de zoete aardappel in stukken van gelijke grootte en zet ze voor driekwart onder water. Voeg een snuifje zout toe. Na ongeveer 20 minuten zijn de aardappelen gaar.

Wat is beter zoete aardappel of gewone aardappel?

Hoewel van zoete aardappel wordt gedacht dat hij veel gezonder is dan gewone aardappel, is dat niet helemaal waar. Beide knollen worden vanwege hun voedingswaarde gezien als koolhydraatbronnen en niet als groenten.

Welke aardappel is het gezondst?

De verschillen tussen de zoete aardappel en de gewone aardappel zijn niet heel groot, maar er is toch wel wat verschil. De zoete aardappel bevat 10% meer calorieën, 40% minder eiwit (dat is wel flink), ruim 10% meer koolhydraten, een klein beetje vet en ruim 30% meer vezels.

Hebben zoete aardappelen minder koolhydraten?

Conclusie: Zitten er minder koolhydraten in zoete-, dan in gewone aardappel? Nee, de zoete aardappel heeft volgens de Nevotabel (en veel andere bronnen) méér en niet minder koolhydraten dan aardappelen.

Wat is gezonder aardappels of aardappelpuree?

De organisatie wijst erop dat de puree van Maggi ongezonde toevoegingen bevatten zoals zout, vet, suikers en diverse toevoegingen. “Aardappelpuree uit een pakje heeft dus een minder gezonde samenstelling dan verse aardappelen.

Wat is een goede vervanger voor aardappels?

Maak bijvoorbeeld eens verse frietjes van zoete aardappel. Of een puree van bloemkool. Vervang in een stamppot de aardappel door pastinaak of koolraap. Of chips van cassave…..

Wat voor kruiden op zoete aardappel?

Je kunt echt eindeloos variëren met kruiden die jij lekker vindt en die het beste passen bij het gerecht dat je maakt. Denk bijvoorbeeld aan tijm, rozemarijn, paprikapoeder, knoflookpoeder, kurkuma, kerriepoeder of een kruidenmix zoals Za'atar. Of maak ze gewoon een flinke snuf zeezout, dat is eigenlijk al genoeg.

Gerelateerde berichten: