Wat is gezonde zonnecrème?

Wat is gezonde zonnecrème?

Wat is gezonde zonnecrème?

Kies daarom altijd voor een zonnebrand met minerale filters. Kijk daarnaast goed naar de ingrediëntenlijst en check of er geen oxybenzone, octinoxate, octisalate, avobenzone, homosalate en octocrylene in zit. Ja ik weet het, een hele waslijst. Daarnaast is het goed om parabenen en sulfaten ook te vermijden.

Waar moet je op te letten bij het gebruik van zonnebrandcrème?

SPF staat voor Sun Protection Factor. Het geeft aan in hoeverre een zonnebrandcrème bescherming biedt tegen UVB-straling. SPF15 biedt 93,3% bescherming, SPF30 biedt 96,6% bescherming en SPF50 biedt 98% bescherming (je bent dus nooit voor 100% beschermd). Wij adviseren onze cliënten om minimaal SPF30 te gebruiken.

Welke zijn goede zonneproducten?

Beste zonnecrème 2020: Onze top 5 zonnecrèmes

  • Avène Very High Protection Cream SPF50+
  • Nivea Sun Protect & Refresh SPF30 of meer.
  • Lancaster Invisible Mist Wet Skin Application SPF50.
  • Eucerin Sun Allergy Protection Creme-Gel SPF50.
  • Garnier Ambre Solaire Dry Mist Sun Cream Spray SPF50+

Welke zonnebrand moet ik gebruiken?

De hoogte van de SPF (Sun Protection Factor) die je nodig hebt, is afhankelijk van je huidtype en de zonkracht. Ga je op een zomerse dag naar het strand of park? Gebruik dan altijd minstens factor 30 en smeer jezelf elke 2 uur opnieuw. Smeer ook altijd opnieuw na het zwemmen.

Welke zonnecrème werkt niet Testaankoop?

3 van de 16 zonnecrèmes beschermen niet zoals het hoort. 3 van de 16 producten uit onze test bieden je niet de bescherming die ze beloven tegen uv A, uv B of beide. Eén daarvan is bovendien van Zwitsal en dus voor baby's en jonge kinderen. Wij hebben de FOD Volksgezondheid op de hoogte gebracht over deze resultaten.

Gerelateerde berichten: