Welke sportdrank is gezond?

Welke sportdrank is gezond?

Welke sportdrank is gezond?

Sportdrankjes kan je onderverdelen in hypotone, isotone en hypertone dranken. In deze dranken zitten suikers en zouten. Neem je een sportdrankje, kies dan voor de hypotone of isotone versie, adviseert het Voedingscentrum daarom.

Waar moet een goede sportdrank aan voldoen?

De ideale sportdrank

  1. Isotoon. Een isotone sportdrank bevat even veel deeltjes (koolhydraten, elektrolyten…) ...
  2. Suikercombinatie en -concentratie. In een isotone sportdrank zit idealiter ±60g koolhydraten per liter. ...
  3. Natrium. ...
  4. Neutrale zuurtegraad (pH) ...
  5. Vrij van overbodige toevoegingen en allergenen.

Wat is het verschil tussen sportdrank en energiedrank?

Een sportdrank bevat water, suiker en zouten. In een energiedrank zitten dezelfde ingrediënten maar veel meer suikers. Een sportdrank is een combinatie van water, suiker en zouten, dat wat een sporter nodig heeft om te kunnen sporten. Maar let op, er zijn wel wat addertjes onder het gras!

Wat zit er allemaal in een sportdrank?

Behalve water bevatten sportdranken hoofdzakelijk suikers, met name glucose en maltodextrine. Verder worden soms ook nog mineralen, eiwit of vitamines toegevoegd. Meestal zijn de sportdranken hypotoon of isotoon, waardoor het vocht snel opgenomen wordt door het lichaam.

Is AA Drink slecht voor je?

Extra energie is dus prima voor een duursporter, maar voor een recreatiesporter (waaronder kinderen) is de grote hoeveelheid suiker in sportdrank ongezond en onnodig. In een flesje AA-drink High Energy zitten maar liefst 263 kilocalorieën (14 suikerklontjes) en in Extran Energie 200 kilocalorieën (10 suikerklontjes).

Is Red Bull een sportdrank?

Red Bull Energy drink, sportdrank.

Wat is een hypertoon sportdrank?

Wat is een hypertone sportdrank? Een hypertone drank heeft een hoge concentratie opgeloste deeltjes. Als een drank meer dan 8 gram koolhydraten per 100ml bevat wordt deze hypertoon genoemd.

Wat zit er in isotone sportdrank?

Een isotone drank vult aan wat jij verliest tijdens het sporten, er zitten snelle suikers (dextrose) in, de juiste hoeveelheid mineralen(natrium) en vocht (water). Dit zijn alle elementen die nodig zijn om langer door te kunnen tijdens het sporten.

Is AA drink goed voor sporten?

Het is belangrijk om dat moment te voorkomen en tijdens het sporten je energievoorraad op peil te houden door meer koolhydraten op te nemen via AA Drink Iso-lemon of AA Drink Isotone. Ze bevatten veel vocht en koolhydraten en zullen je sportprestaties aanzienlijk verbeteren.

Gerelateerde berichten: