Wat is het doel van de Nutri-Score?

Wat is het doel van de Nutri-Score?

Wat is het doel van de Nutri-Score?

Wat is Nutri-Score ? Nutri-Score is een logo dat informatie geeft over de voedingswaarde. Het systeem, ontwikkeld door Santé Publique France, werd overgenomen door de Federale Overheidsdienst Volksgezondheid, die het systeem ook ondersteunt.

Wat zegt een Nutri-Score?

Nutri-Score is een onafhankelijk en door wetenschappers ontwikkeld voedingslabel dat de voedingswaarde van producten vertaalt naar een score. Aan de hand van kleuren (groen tot rood) en letters (A tot en met E) wordt aangegeven hoe gezond of ongezond een product is.

Is Nutri-Score C gezond?

Ook zijn er voedingsmiddelen die juist wel in de Schijf van Vijf vallen maar toch een Nutri-Score krijgen van C of D. Denk aan een olijfolie met een score C of 20+ kaas met een D. Je kunt met Nutri-Score zo wel een betere pizza vinden, maar dat wil niet zeggen dat het om een gezond product gaat.

Wie controleert dierproeven en hoe?

Controle NVWA De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) controleert tijdens dierproeven of instellingen en medewerkers de regels naleven. Ook kijkt de NVWA of: de vergunningen voor dierproeven aanwezig zijn; de huisvesting van de dieren voldoet aan de regels van de Wet op de dierproeven (Wod).

Wat is het doel van Keuringsdienst van Waarde?

Doet aan huishoudjournalistiek. Simpele vragen, verbazingwekkende antwoorden. Fascinerende televisie over de verhalen uit ons boodschappenmandje.

Gerelateerde berichten: