Waarom is mayonaise slecht?

Waarom is mayonaise slecht?

Waarom is mayonaise slecht?

Mayonaise met 82% vet bevat 740 kcal, en met 70% vet (het wettelijk minimum) 635 kcal per 100 gram. Een afgestreken eetlepel mayonaise (van ongeveer 20 gram) levert je ongeveer 126 kcal. De hoge calorie-inhoud is de reden waarom mensen mayonaise als ongezond beschouwen.

Welke saus is het minst slecht?

En de winnaar is... Er is weinig ruimte voor twijfel: ketchup scoort het best op vrijwel elk vlak. Het rode goedje is veel minder calorierijk en vet dan andere sauzen. Het is wel vrij suikerrijk, maar juist op dat vlak scoort de enige concurrent (curry) nog slechter.

Wat is beter curry of mayonaise?

En de winnaar is... Het rode goedje is veel minder calorierijk en vet dan andere sauzen. Het is wel vrij suikerrijk, maar juist op dat vlak scoort de enige concurrent (curry) nog slechter. Mayonaise is met afstand de ongezondste keuze, al hebben we één factor onbesproken gelaten: zout.

Waarom is mayonaise gezond?

'Mayonaise is gemaakt van raapzaadolie, azijn, eigeel en water en bestaat daarmee voornamelijk uit gezonde onverzadigde vetten. Een gezonde keuze dus en een prima vervanger van boter, dat veel (ongezonde) verzadigde vetten bevat.

Welke saus heeft het minste vet?

Kies dan sauzen met een rode kleur. Deze zijn over het algemeen minder vet en bevatten minder calorieën dan sauzen met een witte kleur. Vaak zijn rode sauzen op basis van rode paprika, tomaten en andere groenten. De witte sauzen zijn vaak gemaakt van mayonaise of in de witte sauzen zitten room of kaas.

Gerelateerde berichten: