Wat is beter voor je borsten wel of geen bh?

Wat is beter voor je borsten wel of geen bh?

Wat is beter voor je borsten wel of geen bh?

Het blijkt dat het niet dragen van een beha heel gezond is voor je borsten. Het is namelijk beter voor je huid en borstweefsel en het kan rugklachten voorkomen. Doordat er geen bh tegen je huid schuurt, wordt de huid zachter als je een beha achterwege laat.

Is een bh nodig?

Veel vrouwen denken dat ze een bh moeten dragen, want anders krijg je toch hangborsten? En wie wil dat nou. Nu blijkt uit een groot Frans onderzoek dat bh's er juist voor zorgen dat je borsten minder sterk worden. De spieren in je borst hoeven namelijk niet meer hard te werken door de beugels waardoor ze gaan hangen.

Wat doet een bh?

Een beha, bh of bustehouder is een aansluitend kledingstuk dat vrouwen als ondergoed dragen ter ondersteuning van hun borsten. Er is een grote verscheidenheid beha's in verschillende materialen, al bestaan de meeste modellen uit een band rond de borstkas, twee cups over de borsten en twee schouderbandjes.

Wat betekent als je borsten groeien?

Je borsten zijn aan het groeien Het kan betekenen dat je bent aangekomen. Na de puberteit worden je borsten groter. Dan kom je over het algemeen aan. Redenen waarom je opeens meer aankomt, kan worden veroorzaakt door meer eten, minder bewegen, te weinig slaap of stress.

Kunnen borsten weer groeien?

Volgroeid. Rond je achttiende à twintigste levensjaar zijn je borsten uitgegroeid. Dit is ongeveer de size die jij de komende jaren zult hebben. Natuurlijk hebben dingen als afvallen, aankomen en hormonen hier nog wel invloed op de komende jaren.

Waarom moet je een bh dragen?

In tegendeel: een goede bh biedt je borsten en schouders ondersteuning en kan hiermee lichamelijke klachten zoals bijv. nek-en rugpijn helpen voorkomen. Helemaal als je grotere borsten hebt. Net zoals ieder ander kledingstuk kan ook een mooie bh je net even wat meer zelfvertrouwen geven.

Waarom een beha dragen?

Er zijn heus redenen om wel een beha te willen dragen: omdat het – bijvoorbeeld tijdens het sporten – extra ondersteuning biedt, of je meer zelfvertrouwen geeft. Grote borsten kunnen pijn doen, en een beha vermindert dat soms. Maar er zijn ook genoeg redenen om het niet te doen, wijst ook onderzoek uit.

Gerelateerde berichten: