Wat is goed bronwater?

Wat is goed bronwater?

Wat is goed bronwater?

Bronwater lijkt erg op mineraalwater, maar de eisen zijn wat minder streng. Zo moet mineraalwater direct bij de bron gebotteld worden, terwijl bronwater ook eerst vervoerd mag worden. Ook mag bronwater nog verder bewerkt worden, wat het risico op extreem hoge concentraties van mineralen vermindert.

Wat is de Droogrest van water?

De droogrest van water is hetgeen dat overblijft nadat het water verdampt is. In principe zijn dit de mineralen die in het water zitten. Mineralen in water zijn noodzakelijk voor bio-chemische reacties in ons lichaam. Mineralen veroorzaken actieve reacties in ons lichaam.

Welk water is het gezondst?

Het beste alternatief voor natuurlijk bronwater is gefilterd water. Daarmee haal je veel schadelijke stoffen uit het water en sommige filters voegen er zelfs gezonde mineralen aan toe! Je kunt op verschillende manieren je water filteren.

Wat is de pH waarde van bronwater?

De pH-waarde van bronwater varieert. Tussen een Ph-waarde van 6,0 en een ph waarde van 7,0 zit maar liefst een factor 10. Je kan leidingwater uit de kraan drinken. Steeds meer Nederlanders geven de voorkeur aan bronwater en of mineraalwater ten opzicht van kraanwater.

Waarom bronwater drinken?

In bron- en mineraalwater zitten soms wel meer mineralen en zouten dan in kraanwater. Met een gevarieerde voeding krijg je voldoende mineralen binnen, aldus het Voedingscentrum. Het drinken van mineraalwater is hiervoor niet nodig. Over smaak valt uiteraard niet te twisten.

Wat is beter kraanwater of Bar-le-Duc?

De Keuringsdienst van Waarde ontdekte dat het bronwater van Bar-Le-Duc, samen met Spa èèn van de best verkochte verpakte waters in Nederland, uit dezelfde grondlaag komt als het water wat in Utrecht gewoon uit de kraan komt, technisch gezien is het dus gewoon hetzelfde water.

Gerelateerde berichten: