Wat is Protistar?

Wat is Protistar?

Wat is Protistar?

Protistar Protistar (Wet cake) is de goudbruine natte draf die ontstaat tijdens het proces van ABF. Het DS gehalte bedraagt 32%. Het is een eiwitrijke krachtvoervervanger, met een hoog mineralengehalte. Het product is zowel visueel als wat betreft gebruik sterk vergelijkbaar met bierdraf.

Hoe bereken je de meetmelk?

Meetmelk wordt berekend met volgende formule: Mm = [0,337 + (0,116 x % vet) + (0,06 x % eiwit)] x melkproductie.

Wat is perspulp?

Perspulp is een product dat ontstaat bij de suikerbereiding uit bieten. De celwandkoolhydraten in perspulp kenmerken zich door de bijzonder hoge verteerbaarheid. Ondanks een zeer laag vetgehalte heeft perspulp toch een hoge energiewaarde.

Hoeveel kilo eet een koe per dag?

Koeien eten heel veel. Wel 60 kilo voer per dag. Het grootste deel van haar dagelijks menu bestaat uit vers of gedroogd gras. Dat eet ze wel 6 tot 9 uur per dag.

Wat eet een koe in de winter?

Van het voorjaar tot het najaar laten de meeste melkveehouders hun koeien buiten in de wei lopen. De koeien eten dan hoofdzakelijk gras. In de winter groeit er nauwelijks gras en staan de meeste koeien in de stal. Om de koeien toch te kunnen voeren verwerkt de melkveehouder zomers een deel van zijn gras tot kuilgras.

Gerelateerde berichten: