Hoe heet de gevangenis in Vught?

Hoe heet de gevangenis in Vught?

Hoe heet de gevangenis in Vught?

PI Vught is zowel een gevangenis, Huis van Bewaring (HvB), Inrichting voor Stelselmatige Daders (ISD), Extra beveiligde inrichting (EBI), Terroristen Afdeling (TA), Beheersproblematische Gedetineerden (BPG), Zeer intensieve Specialistische Zorg (ZISZ) als een Penitentiair Psychiatrisch Centrum (PPC).

Hoeveel gevangenen in EBI Vught?

Gebouw en regime. De EBI heeft vier afdelingen. Per afdeling zijn er zeven eenpersoonscellen, waarvan er één altijd onbezet moet blijven om celcontrole te kunnen uitoefenen. Er kunnen dus 24 gedetineerden geplaatst worden.

Wat zijn de gevangenissen in Nederland?

In Nederland zijn er ongeveer 60 gevangenissen, in de meeste zitten allemaal mannen. Sommige gevangenissen hebben een aparte afdeling voor vrouwen. In totaal hebben we in Nederland ongeveer 16.000 gevangenen. Er zijn ook speciale gevangenissen voor kinderen tussen de 12 en 18 jaar, die gevangenissen noemen ze jeugdinrichtingen.

Wat is het gevangenisregime?

Het gevangenisregime duidt aan hoe streng de gedetineerde behandeld wordt. Er zijn gradaties in de strengheid van het gevangenisregime. Elke gevangenis heeft zijn eigen regime en eigen huisregels. Waar een veroordeelde wordt geplaatst hangt af van de ernst van de misdaad en mogelijk ontsnappingsgevaar van de gevangene.

Wat is de gevangenis van TBS?

Er zijn ook speciale gevangenissen voor kinderen tussen de 12 en 18 jaar, die gevangenissen noemen ze jeugdinrichtingen. Je hebt ook tbs -klinieken, dat zijn geen echte gevangenissen maar inrichtingen voor mensen die ziek in hun hoofd zijn. Voordat je in de gevangenis komt moet je eerst voor de rechter komen, hij bepaalt je straf.

Gerelateerde berichten: