Hoe ver moet een boom van de buren staan?

Hoe ver moet een boom van de buren staan?

Hoe ver moet een boom van de buren staan?

Volgens de wet moet een boom minimaal 2 meter van de erfgrens staan. Een heg of struik moet minimaal 0,5 meter van de erfgrens staan. Soms geldt een uitzondering en mogen bomen en planten toch dichterbij staan. Ga bij problemen eerst in gesprek met uw buren.

Hoe kan ik een boomstronk afsterven?

Er zijn vier manieren om een boomstronk te doden: je kunt de stronk natmaken met een zoutoplossing, hem verbranden, hem tegen de zon beschermen of de stronk in stukken hakken. Nadat de boomstronk afgestorven is, kun je hem verwijderen en het gat dichtmaken.

Welke bomen geven overlast?

Hoge bomen kunnen voor veel overlast zorgen. Ze ontnemen uw uitzicht en creëren ongewenste schaduw. Als u zonnepanelen op uw dak heeft, kan dit zelfs voor een lager rendement zorgen. Een boom mag zo hoog zijn als hij kan groeien zonder dat de boom zorgt voor zwaarwegende en buitenproportionele hinder.

Hoe hoog mag boom worden?

Hoe hoog mogen leibomen komen? Wettelijk moeten deze op 2 meter geplant worden ( veldwetboek) maar sommige rechters aanvaarden dat ze ingeplant worden op 50 cm van de perceelgrens. Hoewel dit indruist tegen de wetgeving want enkel hagen tot 2 meter hoogte mogen op 50 cm of op de perceelgrens.

Hoe kankerverwekkend is Roundup?

De Europese voedselautoriteit EFSA concludeerde in 2015 dat het onwaarschijnlijk is dat glyfosaat vanwege kankerverwekkende eigenschappen een risico vormt voor de mens. In 2017 heeft de Europese chemiekoepel ECHA glyfosaat na een analyse niet als kankerverwekkend geclassificeerd.

Hoe lang wachten na Roundup?

ROUNDUP® werkt alleen in planten en niet via de grond. Dat betekent dat u in principe kunt planten of zaaien zodra Roundup is opgedroogd. We raden wel aan om het behandelde onkruid 7 dagen met rust laten, om Roundup tot diep in de wortels te kunnen laten doordringen.

Wat kun je doen met een afgezaagde boom?

Je kunt de boomstronk ook met de hand uitgraven met een spade, maar je kunt ook gewoon een minigraafmachine gebruiken en je het zweterige werk besparen. Je gebruikt de krik als je de grond rond de stam verwijderd hebt. Deze methode is niet geschikt voor alle bomen.

Gerelateerde berichten: