Wat voor dieren kun je eten?

Wat voor dieren kun je eten?

Wat voor dieren kun je eten?

Alle zoogdieren zijn eetbaar. (Niet de lever van ijsberen, de gifklieren van vogelbekdieren.) (Zoog)dieren die van afval en kadavers leven zoals (buidel)ratten dragen mogelijk ziekten. Alle vogels zijn eetbaar (daarom nog niet lekker).

Is alleen vlees eten gezond?

"In rood vlees zitten stoffen die niet gunstig zijn, en die je met mate zou moeten nemen. Op lange termijn heb je echt grotere kans op hart- en vaatziektes en kanker." Ze gaat verder: "Eenzijdige diëten zijn sowieso niet verstandig. Het is gevaarlijk om zo'n extreem eetpatroon aan te nemen.

Wie eet dode dieren?

5-APR-2015 - Op en bij dode dieren worden aaseters waargenomen zoals raaf, wild zwijn, vos en buizerd. Naast deze grotere aaseters profiteren ook allerlei andere dieren. Soorten zoals eekhoorn, roodborst en egel worden waargenomen en pikken hun graantje mee.

Welke dieren mag je niet eten?

Het slachten van honden en katten is bij ons bij wet verboden, het eten niet. Vee mag enkel in een erkend slachthuis geslacht worden. We vinden al snel dat troetel- en huisdieren waarmee veel mensen een emotioneel band hebben niet mogen gegeten worden (cavia, goudvis, paard, zelfs konijn).

Welk dier eet altijd?

Met stip op één is de rups de grootste eter. Hoewel de Blauwe vinvis 3.5 ton per dag eet kan de rups in 20 dagen 10.000 keer zijn lichaamsgewicht eten. Rupsen eten voornamelijk bladeren waar niet altijd even veel voedingsstoffen inzitten en dus moet een rups vooral veel eten.

Gerelateerde berichten: