Hoe veel verandert je leven met een baby?

Hoe veel verandert je leven met een baby?

Hoe veel verandert je leven met een baby?

Als je een baby krijgt, verandert er veel in je leven. Je bent niet meer met z'n tweeën, vanaf nu ben je een gezinnetje. Je moet vooral genieten van je baby en van je nieuwe rol als papa of mama. Maar die nieuwe rol betekent voor veel stellen ook een (tijdelijk) dipje in de relatie.

Wat is Postplacentaire tijdperk?

In het verloop van de bevalling onderscheiden we vier fasen; de ontsluiting, de uitdrijving, het nageboorte tijdperk en het vierde tijdperk (ook wel de postplacentaire periode genaamd).

Hoe kun je zien dat je baby gelukkig is?

Als hij zich niet lekker voelt, kromt hij zijn lijfje en trekt hij zijn beentjes op. Als hij blij is, kruipt hij ook in elkaar, maar dan van plezier. Je kunt plezier ook merken aan het gezicht en het geluid dat je baby maakt. Als hij ontspannen is, is zijn lichaam recht en zijn de handjes open.

Wat zijn de kenmerken van het Ontsluitingstijdperk?

Ontsluitingstijdperk:

  • Transformatiefase: hierin zijn de weeën onregelmatig in frequentie en wisselend van duur. Tijdens deze fase zal de baarmoedermond weker worden en verstrijken.
  • Latente fase: de weeën nemen in frequentie toe en worden regelmatiger. ...
  • Actieve fase: deze start rond vijf centimeter ontsluiting.

Waarom niet altijd keizersnede?

Ook het risico op trombose ligt wat hoger dan bij een natuurlijke bevalling, doordat je twee risicofactoren combineert (zwangerschap en een operatie). Bovendien brengt een keizersnede ook risico's met zich mee voor een eventuele volgende zwangerschap. Zo kan de placenta ingroeien in het litteken van de keizersnede.

Gerelateerde berichten: