Hoe weet je of lavendel dood is?

Hoe weet je of lavendel dood is?

Hoe weet je of lavendel dood is?

Uitgebloeide lavendel oogt houterig, vol uitgedroogde bruine en lelijke takjes.

Hoe lavendel redden?

Het snoeien van verwaarloosde lavendel Hij is misschien nog te redden. Duw de takken opzij en kijk of er nieuwe scheuten te vinden zijn. Deze vind je meestal in het midden van de plant. Knip de kale, verhoute delen van de lavendel ver terug met de heggenschaar, zodat het zonlicht de nieuwe scheuten kan bereiken.

Wat te doen met dode lavendel?

De uitgebloeide bloemen worden samen met een klein topstukje verwijderd. Het effect hiervan is dat de lavendel voor de winter nieuwe topjes gaat maken. Zo ziet je lavendel er de hele winter fris en groen uit. Tip: van de uitgebloeide bloemen kun je geurzakjes maken voor in de linnenkast of op het toilet.

Waardoor gaat lavendel kapot?

Stap 2: wel kalk, geen mest en water Mesten moet u juist niet doen. Dan legt uw lavendel namelijk het loodje. Ook water geven is niet nodig en verstandig, tenzij het lange tijd tropisch warm is. Natuurlijk moet lavendel in potten wel af en toe een gietertje krijgen.

Kan lavendel kapot gaan?

In tegenstelling tot veel andere jonge planten kan jonge lavendel tegen een stootje. Zolang het maar niet al te hard vriest, kunt u lavendel in uw tuin plaatsen. De meeste optimale planttijd is zo rond oktober, wanneer de bodem van uw tuin nog lekker warm is.

Waarom wordt mijn lavendel bruin?

De lavendel wordt meestal bruin en droogt uit door te vaak of verkeerd water te geven. Wateroverlast door overtollig water dat niet wegloopt in het wortelgebied leidt ook tot bruine bladeren. Lavendel is extreem gevoelig voor vocht en vocht, dus wateroverlast veroorzaakt snel wortelrot.

Kun je lavendel helemaal terug snoeien?

Kijk goed waar het kale hout begint en knip net daarboven af. Je laat dus nog wel een stukje groen over. Helemaal terugsnoeien tot het kale hout is geen goed idee. Dan heb je kans dat je lavendel helemaal niet meer uitloopt.

Hoelang gaat Lavendelplant mee?

Een lavendelplant is een sterke plant die wel 15 tot 30 jaar oud kan worden. Ook in barre omstandigheden zoals bij droogte, kalkachtige of stenige grond en in de felle zon.

Gerelateerde berichten: