Wat doet een schudder?

Wat doet een schudder?

Wat doet een schudder?

Een schudder bestaat uit een aantal rotors met armen waaraan tanden zitten. Doordat de rotors voorover hellen, pakken de tanden het gras op van de grond en wordt het achter de schudder de lucht in gegooid. Afhankelijk van de uitvoering van de schudder, kan deze getrokken of gedragen worden.

Welke maaier om te hooien?

Cyclomaaier. De cyclo of trommelmaaier verkleint het afgemaaide gras niet zodat het afgemaaide gras geschikt is om te hooien of als voordroog kuilgras in wikkelbalen. Deze maaier werkt naast de trekker zodat op de eerste omgang na niet door het staande gras gereden hoeft te worden.

Hoe werkt hooien?

Keren van hooi Het kneuzen van gras wordt enkel in de moderne landbouw toegepast. Hooikeren: is het omkeren en opschudden van het grasmaaisel met als doel het droogproces te versnellen. Ruggen: is het op rijen leggen van gras. Hierdoor kan het gemakkelijker afgevoerd of door een balenpers opgenomen worden.

Hoe zelf hooien?

Ga je zelf hooi maken? Dan is onder andere het tijdstip van maaien heel belangrijk. Op een normale zomerdag zijn de suikergehaltes 's morgens heel vroeg namelijk het laagst. Als je gras gaat maaien om hooi van te maken, maai het gras dan tussen 05.00 uur en 10.00 uur 's ochtends.

Wat is een Weilandbloter?

De weidebloter is een maaimachine met zware snijmessen. Het gras word afgesneden en direct versnipperd. Weilandbloters zijn meer geschikt voor het wat ruiger werk dan de cirkelmaaier.

Hoe kan ik het beste hooi opslaan?

Het beste is om hooi droog te bewaren in een loods, zoals een hooischuur. Wanneer het hooi nat wordt is de kans op schimmels groot met als resultaat dat het hooi niet meer gevoerd kan worden. Let daarbij ook op eventuele ongedierte.

Hoe snel gaat hooi broeien?

Temperatuurcontrole. Univé adviseert veel boeren daarom regelmatig een temperatuurcontrole te (laten) doen. Want je kunt zelf een eenvoudige check doen door een stuk betonijzer in het hooi of stro te steken. Wanneer het ijzer na een uur warm is, kan dat duiden op broei.

Gerelateerde berichten: