Hoe is de musical ontstaan?

Hoe is de musical ontstaan?

Hoe is de musical ontstaan?

De eerste musical werd in 1866 opgevoerd op Broadway in New York in Amerika. De show werd een 'musical comedy' genoemd. Showboat was in 1927 de eerste musical zoals wij die nu kennen. Het was een theatervorm waarin zang, dans en verhaal een samenhangend geheel vormden en elkaar versterkten.

Wat zijn de kenmerken van een musical?

Een musical is een vorm van theater die muziek, liedjes, gesproken dialogen en dans combineert. Het emotionele deel van het stuk – humor, pathos, liefde, woede – en ook het verhaal op zich worden gebracht door woorden, muziek, bewegingen en technische aspecten als entertainment in een geïntegreerd geheel.

Wat is de eerste musical in de geschiedenis?

Geschiedenis. De eerste musicals werden rond 1890 in New York gemaakt. Musical lijkt erg op opera en operette . Vaak is het verschil tussen opera, operette en musical moeilijk te zien. Daarom zijn veel mensen er niet over eens, wat de eerste musical precies is. Sommigen zeggen dat The Black Crook uit 1866 de eerste musical in de geschiedenis is.

Wat waren de eerste Musicals in Nederland?

Musical in Nederland. In Nederland werden de eerste musicals in de jaren vijftig uit Amerika geïmporteerd; Porgy and Bess (1957) (eigenlijk een opera) en Free and Easy (1959). In de jaren zestig kwamen met Kiss Me, Kate, My Fair Lady, Oliver Twist, en Anatevka de eerste Nederlandse producties op de planken.

Waar werden de eerste musicals geproduceerd?

De eerste musicals werden aan het einde van de 19e eeuw in New York geproduceerd. Het genre kwam voort uit de vaudeville - en revuetraditie, met als belangrijkste verschil dat musicals een doorlopend verhaal kenden. Daarmee was de musical eveneens verwant aan opera en operette.

Gerelateerde berichten: