Wat is een Mucoperiostale opklap?

Wat is een Mucoperiostale opklap?

Wat is een Mucoperiostale opklap?

Het trekken (extractie) van een tand of kies in een moeilijke situatie waarbij het tandvlees aan de kant moet worden geschoven (mucoperiostale opklap) zodat de tandarts beter bij het te verwijderen element kan.

Wat is moeizaam trekken tand of kies?

Bij kiezen kunnen de wortels het trekken bemoeilijken, doordat deze bijvoorbeeld krom lopen. Hierdoor kan de kies afbreken. Indien het de tandarts te moeilijk lijkt, kan hij doorverwijzen naar de kaakchirurg. Indien de tandarts de extractie zelf uitvoert, zal er eerst goed verdoofd worden.

Wat kost een kies trekken met verdoving?

Bij de tandarts Houd rekening met een kostenplaatje van circa 50 euro per getrokken tand, inclusief lokale verdoving. Gaat het trekken moeizaam of moet er worden gehecht? Dan zitten daar extra kosten aan verbonden.

Hoe lang duurt een losse tand?

Meestal groeit de losgeraakte tand goed vast en kan de spalk na 4 weken worden verwijderd.

Hoe worden melktanden getrokken?

Door beweging van de mond komen de melktanden los te staan en vallen deze er vanzelf uit. In een enkel geval zal de tandarts de melktanden moeten trekken. Naast dat het melkgebit wisselt, breken er achter het melkgebit ook 8 nieuwe grote kiezen en 4 verstandskiezen door.

Is alveolitis gevaarlijk?

Alveolitis, ook wel dry socket genoemd, is een pijnlijke en relatief veelvoorkomende complicatie na een extractie. De incidentie bij routine-extracties is 3%. In de literatuur worden verschillende suggesties gedaan over de beste behandeling van deze aandoening. Deze behandelingen zijn vaak niet evidence-based.

Wat kost het trekken van een kies?

Als een tand of kies zonder problemen getrokken wordt door je tandarts, dan kost dat € 43,73 (behandelcode H11 of F721a in het kader van orthodontie). Als de tandarts ook het tandvlees los moet maken kost het ongeveer € 76,03 (H35 + H21).

Gerelateerde berichten: