Waarom sporten gehandicapten?

Waarom sporten gehandicapten?

Waarom sporten gehandicapten?

Het geeft mensen ontspanning, het houdt mensen gezond, je komt elkaar tegen op de sportvereniging, etc. De hele maatschappij vaart er wel bij als mensen genoeg sporten en bewegen: een sportievere samenleving is een gezondere en fijnere samenleving.

Wat is een bijkomend voordeel van bewegen voor mensen met een visuele beperking?

Het belang van sporten en bewegen met een visuele beperking Vooral kinderen met een aangeboren visuele beperking hebben een achterstand als het gaat om het aanleren van bewegingen zoals kruipen, lopen, grijpen. Het sporten en bewegen helpt hen om deze bewegingen aan te leren en te verbeteren.

Wat zijn hulpmiddelen voor blinden en slechtzienden?

Door vergroting zorgen deze hulpmiddelen dat objecten en teksten beter herkend kunnen worden, denk hierbij bijvoorbeeld aan (elektronische) loepen, loepbrillen en telescoopbrillen. Braille wordt vooral gebruikt door mensen die blind geboren zijn of al op jonge leeftijd blind zijn geworden.

Welke hulpmiddelen zijn er voor mensen die slechtziend en blind zijn?

Voor mensen met een visuele beperking zijn veel verschillende hulpmiddelen beschikbaar. Naast braille, bril en lopen met een stok is er tegenwoordig zo veel meer.

Wat kun je niet als je een motorische beperking hebt?

Iemand met een motorische beperking heeft problemen met bewegen. Je kunt bijvoorbeeld niet lopen of je armen niet goed gebruiken. Dit komt door problemen met je spieren, gewrichten en/of je skelet. Sommige motorische beperkingen zijn goed zichtbaar, omdat iemand in een rolstoel zit.

Hoeveel mensen met een beperking sporten?

Eén op de vijf mensen (23%) met een chronische aandoening én een fysieke beperking sport wekelijks.

Gerelateerde berichten: