Wie heeft de rekenmachine uitgevonden?

Wie heeft de rekenmachine uitgevonden?

Wie heeft de rekenmachine uitgevonden?

Texas InstrumentsJack KilbyEdith Clarke Rekenmachine/Uitvinders

Hoe werkte de eerste rekenmachine?

Wilhelm Schickard gebruikte de rekenstaafjes voor zijn mechanische rekenmachine. Zijn machine werkte met draaiende wielen en kon zowel optellen als aftrekken. Dankzij de rekenstaafjes van Napier kon er bovenin de machine bovendien vermenigvuldigd en gedeeld worden.

Wat is een simpele rekenmachine?

Zakrekenmachine. Een kleine en eenvoudige rekenmachine bedoeld voor het maken van eenvoudige berekeningen.

Welke rekenmachine voor vwo?

Casio type fx-9860GII(SD) is voor het laatst toegestaan bij de centrale examens havo/vwo 2025.

Waar zit de rekenmachine op de iPhone?

In de Rekenmachine-app kun je met de standaardrekenmachine eenvoudige berekeningen uitvoeren. Gebruik de wetenschappelijke rekenmachine voor exponentiële, logaritmische en trigonometrische functies.

Wat was de eerste werkende rekenmachine?

Maar een brand verwoestte het apparaat voordat het klaar was en Schickard liet het erbij zitten. De uitvinder van de eerste werkende rekenmachine was daarom de pas 22-jarige Franse wetenschapper Blaise Pascal, in 1645.

Wat was de eerste elektronische rekenmachine?

Met de Addiator kon men rekenen tot 10.000 eenheden en met 2 cijfers na de komma. Vanaf 1954 kwam de eerste elektronische rekenmachine; ze was nog steeds erg duur en groter dan menig moderne computer. Het apparaat heette de Facit AB en kende een groot succes.

Wat is een rekenmachine?

Zie Rekenmachine (doorverwijspagina) voor andere betekenissen van Rekenmachine. Een rekenmachine (of calculator) is een apparaat waarop berekeningen kunnen worden uitgevoerd. Een rekenmachine is geen algemeen programmeerbare computer, hoewel er in sommige modellen wel eenvoudige functies kunnen worden geprogrammeerd.

Gerelateerde berichten: