Hoe ga je duurzaam op vakantie?

Hoe ga je duurzaam op vakantie?

Hoe ga je duurzaam op vakantie?

10 tips om duurzaam te reizen

  • Maak gebruik van de deeleconomie. De deeleconomie heeft een hoop voordelen. ...
  • Ga zuinig om met water. ...
  • Neem je eigen waterfles mee. ...
  • Vlieg zo min mogelijk. ...
  • Kies een duurzame vakantiebestemming. ...
  • Kies een duurzame accommodatie. ...
  • Schakel de hulp van locals in. ...
  • Ga zoveel mogelijk te voet (of met de fiets)

Hoe vervuilend is een boot?

Hoe slecht is een boot voor het milieu? De absolute vervuiling geeft heel andere cijfers. De zeventien grootste containerschepen stoten samen net zoveel zwaveloxiden uit als alle auto's die wereldwijd rondrijden. De scheepvaart zorgt voor ongeveer 3 procent van de wereldwijde CO2-uitstoot.

Wat is een duurzame reis?

De Verenigde Naties bevestigen deze definitie. Zij omschrijven duurzaam reizen als een vorm van reizen waarbij er bewust rekening gehouden wordt met de bescherming van natuur, cultuur en mensenrechten. Afval zoveel mogelijk wordt vermeden en op z'n minst gescheiden en gerecycled.

Wat is veiliger boot of vliegtuig?

Het reizen in een bus hoort tot de veiligste vervoerswijzen over de weg. Uit een onderzoek dat SWOV in opdracht van Koninklijke Nederlandse Vervoer heeft uitgevoerd blijkt dat het reizen per bus twee keer zo veilig is als reizen per personenauto. De trein en het vliegtuig zijn de veiligste vervoerswijzen.

Hoeveel uitstoot heeft een boot?

Hoeveel uitstoot heeft een boot? Volgens cijfers van de Clean Cargo Working Group (CCWG), een samenwerking tussen verschillende grote rederijen, schommelt de uitstoot van een containerschip tussen 38 gram en 84 gram CO2 per container en per kilometer.

Is reizen duurzaam?

Wist je dat je tot wel 90 procent CO2-uitstoot kunt besparen door met de trein te reizen? Ook busreizen worden steeds populairder, waarmee in vergelijking tot vliegen tot de helft aan CO2 uitgestoten wordt. Echt duurzaam reizen doe je dus met de trein of door in Nederland te blijven.

Gerelateerde berichten: