Hoe kan je jezelf snijden zonder pijn?

Hoe kan je jezelf snijden zonder pijn?

Hoe kan je jezelf snijden zonder pijn?

Je kunt de drang om te snijden overwinnen door afleiding te zoeken. Ga bijvoorbeeld een stuk wandelen of bel een vriend of vriendin om over koetjes en kalfjes te kletsen. Schrijf je gevoelens op papier of spreek ze hardop uit. Dit zorgt ervoor dat jouw gevoelens niet opkroppen.

Wat moet je doen als je je zelf hebt gesneden?

Blijf er niet mee zitten, maar praat erover met iemand die je vertrouwt. Bijvoorbeeld je ouders, een vriend, vriendin, iemand uit je familie, of iemand van school. Je kunt ook anoniem praten met bijvoorbeeld iemand van De Kindertelefoon (). Op Kindertelefoon.nl kun je ook met hen chatten.

Wat kun je doen in plaats van zelfbeschadiging?

Draag een armwarmer of iets anders dat rond de plaats past waar je jezelf beschadigd. Dit kan je doen om jezelf eraan te herinneren dat je iemand kan bellen i.p.v. jezelf te beschadigen en dat je andere manieren hebt om het aan te kunnen zonder zelfbeschadiging.

Hoe kun je jezelf krassen?

Zelfverwonding of automutilatie is wanneer je jezelf opzettelijk pijn doet of letsels toebrengt, bijvoorbeeld door in je armen te krassen met een scherp voorwerp, met je vuist herhaaldelijk tegen de muur slaan, jezelf voor de kop slaan…

Waarom zou iemand zichzelf snijden?

Mensen kunnen zichzelf beschadigen omdat ze lijden. Zelfbeschadiging is een manier om uiting te geven aan de boosheid, de pijn en en het verdriet. Het kan even de druk verlichten. het is niet zo dat iedereen die zichzelf pijn doet ook kampt met gedachten aan zelfmoord.

Gerelateerde berichten: