Wat betekent het woord Scrabble?

Wat betekent het woord Scrabble?

Wat betekent het woord Scrabble?

Scrabble = scrabble is een letterspel dat wordt verkocht in 121 landen in 29 talen. Het is een bordspel voor twee tot vier spelers of spelerteams waarbij met een gegeven aantal willekeurige letters woorden moeten worden gelegd op een sp... Het Woordspel = Het Woordspel lijkt op het spel scrabble.

Wie begint met Scrabble?

Trek een letter om te beslissen wie mag beginnen met spelen. De letter die het dichtst bij "A" is, mag starten. Een blanko verslaat elke letter. Wanneer beide spelers dezelfde letter trekken, trekken ze nog een andere.

Hoe lang bestaat Scrabble?

Scrabble werd in 1938 bedacht door een werkloze Amerikaanse architect.

Wat als je niet kan met Scrabble?

Vetoregel: een speler die nog niet aan de beurt is kan het woord van een andere speler afkeuren als hij zelf op dezelfde plek van het bord een woord kan maken dat meer punten oplevert. De speler waarvan het woord werd afgekeurd neemt zijn blokjes terug en moet een ander woord maken.

Welke woorden mag bij Scrabble?

Je vormt woorden van ten minste 2 letters, of vult woorden aan die al op het Scrabble speelbord liggen. Toegestane woorden zijn woorden die voorkomen in het woordenboek. Komt je woord tegen andere letters aan te liggen, dan moet daar ook een bestaand woord gevormd mee worden.

Gerelateerde berichten: