Waarom besnijdenis Turken?

Waarom besnijdenis Turken?

Waarom besnijdenis Turken?

Besnijdenis wordt gezien als een rituele reiniging van jongens. Ze zouden hierdoor een genderidentiteit krijgen, worden 'man' en lid van de religieuze gemeenschap. Dit laatste geldt ook voor meisjesbesnijdenis. De meeste moslimlanden, zoals Turkije en Marokko, kennen dit laatste gebruik niet.

Wat betekent onbesneden?

Als een jongen onbesneden is, zit er een stuk voorhuid over de eikel. Wanneer een jongen besneden is, heeft hij geen voorhuid meer, of een stuk minder voorhuid.

Wat is besnijdenis bij moslims?

De besnijdenis behoort binnen de islam tot de reiniging. De Profeet Mohammed noemde het in een adem met het spoelen van de mond, het reinigen van de neus, het kortknippen van de snor, het schoonmaken van de tanden, het knippen de nagels en het epileren van okselhaar en schaamhaar.

Hoe kan ik mijn voorhuid naar achteren houden?

Behandeling van een strakke voorhuid Dan kan een hormoonzalf (met corticosteroïden) helpen. U smeert de zalf 2 keer per dag op de voorhuid. Uw huisarts vertelt u hoe lang u dit doet (meestal 4 tot 8 weken). Dit zorgt er bij veel jongens voor dat de voorhuid soepel terug geschoven kan worden.

Is besnijdenis hygiënischer?

Geen medische voordelen Een gekortwiekte penis is hooguit iets hygiënischer, maar dat vindt hij geen argument in een maatschappij waar iedereen over een douche beschikt. Besneden mannen hebben minder urineweginfecties, dat wel. Maar die infecties komen bij mannen sowieso weinig voor, en bovendien zijn er antibiotica.

Hoeveel procent van de Nederlanders is besneden?

In Nederland is volgens de studie ongeveer 5,7% van de mannen besneden.

Gerelateerde berichten: