Welke dieren lijken op dino's?

Welke dieren lijken op dino's?

Welke dieren lijken op dino's?

Een van de oudst bekende vliegende dino's is de archaeopteryx (kleine foto), ook wel de oervogel genoemd. Die soort lijkt nog erg op een dinosaurus, maar vertoont al duidelijke kenmerken van de vogel. Zo had het dier wel tanden zoals een dino en geen snavel als een vogel, maar wel al veren.

Waar leefde de Iguanodon?

Iguanodon is een geslacht van plantenetende ornithischische dinosauriërs, behorend tot de groep van de Euornithopoda, dat tijdens het vroege Krijt leefde in het gebied van het huidige Europa.

Wat was de tijd waarin de dinosaurussen op aarde leefden?

De tijd waarin de dinosaurussen ontstonden en op Aarde leefden noem je Mesozoïcum, dit was ongeveer 250 tot 65 miljoen jaar geleden. De tijd die Mesozoïcum genoemd wordt bestond uit drie periodes; het Trias, het Jura en het Krijt. Tijdens de Trias verschenen de eerste dinosaurussen en in aan het einde van Krijt stierven ze uit.

Hoe ontstonden de eerste dinosauriërs?

Tijdens het Trias, 2 miljoen jaar geleden, lag vrijwel alle continentale massa bij elkaar in het supercontinent Pangea. Uit reptielen van de groep der Archosauria — waarvan tegenwoordig alleen nog de krokodillen en de vogels over zijn — ontstonden de eerste dinosauriërs.

Wat zijn dinosauriërs of dinosauriërs?

De dinosauriërs of dinosaurussen — de eerste benaming is de vertaling in het Nederlands van Dinosauria, de wetenschappelijke naam van de groep — vormen een diergroep, behorend tot de Archosauria, die stamt uit het Mesozoïcum. Tegenwoordig is bekend dat de vogels dinosauriërs zijn.

Gerelateerde berichten: