Waarom mag je niet eten voor PET-scan?

Waarom mag je niet eten voor PET-scan?

Waarom mag je niet eten voor PET-scan?

U krijgt een PET-CT-onderzoek. Als voorbereiding volgt u de dag voor én de dag van het onderzoek een koolhydraatarm dieet. De reden hiervoor is dat het hart tijdens het onderzoek zo weinig mogelijk van de radioactieve stof mag opnemen.

Waarom niet sporten voor PET scan?

Lichamelijke inspanning voor het onderzoek Vanaf 24 uur voor het onderzoek mag u geen zware lichamelijke activiteit meer doen. U mag bijvoorbeeld niet sporten. Dit kan namelijk invloed hebben op de uitslag van de PET CT-scan.

Wat te doen na een PET scan?

U kunt na een PET-CT-scan gewoon naar huis. U hoeft niets te doen of te laten. De stof die u nog niet heeft uitgeplast, plast u binnen een paar uur na het onderzoek weer uit. Als u borstvoeding geeft, krijgt u advies over wat u het beste kunt doen.

Wat kun je zien met een PET scan?

Spelen, eten geven, verschonen en andere dagelijkse bezigheden vormen geen probleem. Ook beperk je best het contact met zwangere vrouwen gedurende de eerste 12 uur. Vanaf 12 uur na het onderzoek kan je weer alles doen wat je gewend bent. De radioactieve stof is dan praktisch volledig uit je lichaam verdwenen.

Is een PET-scan pijnlijk?

U kunt zich ziek en misselijk voelen, diarree krijgen of braken. Op de plaats van de injectie kunt u last krijgen van pijn, zwelling of een rode huid.

Gerelateerde berichten: