Wie is de Griekse godin van de maan?

Wie is de Griekse godin van de maan?

Wie is de Griekse godin van de maan?

Selene en Endymion – Sebastiano Ricci In de Griekse mythologie gold Selene als de godin van de maan. Ze was de zus van Eos (de godin van de dageraad) en Helios (de zonnegod). De godin was ook bekend binnen de Romeinse mythologie waar ze bekend stond als 'Luna'.

Wat is de naam van de maangodin?

Selene = [mythologie] - Selene (Oudgrieks: Σελήνη) is een figuur uit de Griekse mythologie. Zij is de Maangodin en een zuster van Eos en Helios. Ze wordt vaak vereenzelvigd met Artemis, de eeuwige maagd, omdat de maan volgens de...

Wie is godin Diana?

De Griekse godin Artemis - door de Romeinen Diana genoemd - was een dochter van Leto en Zeus, de oppergod. Haar tweelingbroer was Apollo. Als godin van de jacht wordt Artemis of Diana vaak afgebeeld met pijl en boog. Ze woonde in het bos, in gezelschap van haar metgezellinnen, de nimfen.

Hoe oud is Fei Fei?

De 12-jarige Fei Fei woont met haar vader in een romantisch Chinees dorpje, zo eentje met drijvende lotusbloemen, kleurige lampionnen en pittoreske huisjes. Erg happy is Fei Fei niet. Haar moeder is vier jaar geleden overleden en nu komt haar vader aanzetten met een nieuwe vriendin.

Welke Romeinse god wou als eerste naar Luna maar de Griekse god ook?

Net als Selene vaak wordt beschouwd als gelijk aan de Griekse Artemis, wordt Luna als gelijk beschouwd aan de Romeinse Diana....Luna (godin)
Luna
Luna
Cultuscentrumtempel van Luna, op de Aventijn
AssociatieRomeinse godin van de maan, de landbouw
Griekse godSelene

Gerelateerde berichten: