Wat doet een vos met zijn prooi?

Wat doet een vos met zijn prooi?

Wat doet een vos met zijn prooi?

Kleine prooidieren worden op het gehoor gevangen. Soms besluipt de vos een prooi, soms zit hij de prooi achterna in een sprint. Vogelnesten worden leeggehaald, holen in de grond uitgegraven en fruit en bessen geplukt. Een ei houdt hij met de voorpoten vast, doorboort het met een hoektand en slobbert dan de inhoud op.

Hoe beschermt een vos zich?

Vossen hebben een territorium. Dat betekent dat ze een vast omlijnd gebied hebben waarin ze leven en dat ze verdedigen tegen soortgenoten. Er kunnen wel meerdere dieren van een familie in een gebied leven.

Waar jagen vossen op?

De vos is een uitgesproken alleseter en voedselopportunist. Hij eet knaagdieren (in Vlaanderen vooral bruine ratten), vogels en wilde konijnen, insecten (kevers, sprinkhanen en rupsen), regenwormen, eieren, aas (verkeersslachtoffers) en afval.

Wat zijn de vijanden van de vos?

De vos komt algemeen voor in ons land en heeft geen natuurlijke vijanden. Alleen de mens vormt potentieel gevaar. Opportunistisch als hij is, zie je de vos ook in dichtbevolkte gebieden. Naast de egel, is de vos één van de belangrijkste verkeersslachtoffers onder onze zoogdieren.

Hoe herken je een Vossenhol?

Waar je op moet letten is dat een vossenhol een staande ovale opening heeft. Dat zie je hier mooi. Bij een das zou de opening meer een liggende ovaal zijn", legt Nauta uit. "En het zand is recht naar achteren gegraven.

Wat eten vossen niet?

Wat vinden vossen niet leuk? Vossen zijn niet kieskeurig en vinden alles lekker. Het liefst eten ze woelmuizen, hazen, en konijnen, maar ze zijn ook niet vies van kevers, regenwormen, egels, konijnen, vogels, insecten, eieren, bessen, afgevallen fruit, aas en afval.

Gerelateerde berichten: