Wat is de zeldzaamste dolfijn?

Wat is de zeldzaamste dolfijn?

Wat is de zeldzaamste dolfijn?

De Maui dolfijn is de kleinste en zeldzaamste dolfijnensoort ter wereld. 50 jaar geleden waren er nog 1500 van. Nu zwemmen er nog maar 60 Maui dolfijnen rond op de wereld, allemaal in het water bij Nieuw-Zeeland. De dolfijnen komen soms vast te zitten in netten.

Waarom is de amoerpanter een bedreigde diersoort?

Omdat het gebied van de amoerpanter steeds kleiner wordt door ontbossing en bosbranden, zijn er momenteel maar een 40-tal exemplaren meer. In 2008 telde men slechts zes vrouwtjes, maar wel met welpen of een nest, terwijl dit lang niet genoeg is om de populatie te laten bestaan.

Wat is de kleinste dolfijn?

De kleinste dolfijnensoort ter wereld, de Maui-dolfijn, heeft inmiddels ook de kleinste populatie van alle walvisachtigen. Hun aantal is inmiddels onder de vijftig gedoken, blijkt uit nieuw onderzoek van de Duitse organisatie Nabu.

Hoe ziet de amoerpanter eruit?

De Amoerluipaard is een grote kat met een mooie lichtbruine vacht met zwarte vlekken. Bovendien is die heel zacht! Dankzij deze kleuren is de Amoerluipaard helemaal onzichtbaar in de natuur en kan hij rustig zijn prooi besluipen… om ze dan te bespringen!

Waar komt Amoerpanter voor?

De amoerpanter leeft in het gebergte Sichote-Alin (vooral in de regio rond Chasanmeer in het uiterste zuiden) in de Russische kraj Primorje in het zuiden van het Russische Verre Oosten en in het bergachtige noorden van Noord-Korea.

Gerelateerde berichten: