Hoe heet de Chinese Muur in het Chinees?

Hoe heet de Chinese Muur in het Chinees?

Hoe heet de Chinese Muur in het Chinees?

De Chinese Muur of Grote Muur is een uit aarde en stenen opgetrokken verdedigingslinie in het noorden van China. De ruim 21.000 kilometer lange muur, die in het Chinees lange muur van 10.000 li heet, moest het Chinees Keizerrijk beschermen tegen vijandelijke nomadische ruitervolkeren.

Wat is de bedoeling van de Chinese Muur?

Waarom is de Chinese Muur gebouwd? Om het Chinese keizerrijk tegen vijanden te beschermen. De muur werd niet direct als één muur gebouwd, maar losse muren werden aan elkaar gelinkt. Zo kon China zichzelf beschermen tegen de Hunnen (in het Chinees: Xiongnu), nomaden die steden en dorpen leegplunderden.

Wat is de Chinese Muur of Grote Muur?

De Chinese Muur of Grote Muur is een uit aarde en stenen opgetrokken verdedigingslinie in het noorden van China. De ruim 6.000 kilometer lange muur, die in het Chinees lange muur van 10.000 li heet, moest het Chinees Keizerrijk beschermen tegen vijandelijke nomadische ruitervolkeren.

Wat is de geschiedenis van de Chinese Muur?

Chinese Muur, de geschiedenis van het wereldwonder. Door: Historiek - Laatste update: 22 februari 2019. De Chinese Muur is een ruim zesduizend kilometer lange verdedigingswal in het noordoosten van China. Wordt vaak gezien als het grootste bouwproject uit de geschiedenis van de mensheid.

Wat is de locatie van de Chinese Muur?

In rood de locatie van de Chinese Muur. De Chinese Muur of Grote Muur is een uit aarde en stenen opgetrokken verdedigingslinie in het noorden van China. De ruim 6.000 kilometer lange muur, die in het Chinees lange muur van 10.000 li heet, moest het Chinees Keizerrijk beschermen tegen vijandelijke nomadische ruitervolkeren.

Gerelateerde berichten: