Waar is een vloer van gemaakt?

Waar is een vloer van gemaakt?

Waar is een vloer van gemaakt?

Een vloer kan uit verschillende materialen worden vervaardigd. Zo bestaat een houten vloer uit een balkenlaag met daar over planken of plaatmateriaal. De meeste vloeren bestaan echter uit beton dat ofwel direct op het zand is gestort of op een bekisting of uit betonnen plaatwerk bestaat zoals prefab elementen.

Wat is een constructievloer?

draagvloer, constructievloer. Ook: drager, ondergrond, ondervloer, systeemvloer (een bepaald type draagvloer). Een draagvloer of constructievloer is een horizontaal bouwdeel met een constructieve functie: de draagvloer is in staat de optredende belastingen op te nemen en af te dragen aan de hoofddraagconstructie.

Hoeveel gewicht kan een Broodjesvloer dragen?

Gewicht broodjesvloer
DruklaagLiggerhoogteGewicht inclusief 30mm druklaag
30mm170mm2,27 kN/mkg
40mm170mm2,50 kN/m kg

Hoe lang gaat een houten verdiepingsvloer mee?

De levensduur van een houten vloer hangt af van een aantal componenten. Hierbij spelen de dikte van de vloer, het onderhoud van de vloer, de hoeveelheid belasting en de kwaliteit van het hout een factor. Over het algemeen gaat een houten vloer tussen de 10 en 60 jaar mee.

Wat voor vloer constructies zijn er mogelijk?

Soorten constructievloeren

  • Houten vloeren; een houten balklaag met daarop vloerplaten, bijvoorbeeld underlayment of vuren vloerdelen.
  • Systeemvloeren voor de afbouw: zoals combifor, de combinatievloer (ook wel broodjesvloer genoemd), een kanaalplaatvloer, een ribcassettevloer en een breedplaatvloer.

Gerelateerde berichten: