Hoe werkt een raammechanisme?

Hoe werkt een raammechanisme?

Hoe werkt een raammechanisme?

Het raammechanisme zorgt ervoor dat je de ramen in de auto open en dicht kunt doen. Meestal gebeurt dit tegenwoordig elektrisch, waarbij je enkel op een knopje hoeft te duwen. Bij wat oudere auto's kun je nog manuele bediening hebben, waarbij je het raam zelf omhoog of omlaag moet draaien.

Hoe werkt een elektrisch autoraam?

Elektrische ruiten: eenvoudig en ingewikkeld Op mechanisch vlak blijft het principe hetzelfde, of de ramen nu met een hendel of elektrisch worden geopend. Door te draaien aan de hendel of door de elektrische motor te bedienen, wordt het systeem geactiveerd dat het raam op- en neerlaat.

Wat is Comfortfunctie raammechanisme?

Comfortfunctie betekend dat als men de schakelaar van het raam kortstondig ingedrukt houdt de ruit compleet sluit of opengaat. Deze functie is aan het raammechanisme zelf meestal te herkennen door een 6 pins(draads) elektrische aansluiting.

Wat kosten elektrisch raam auto repareren?

De elektrische bediende zijruit gaat met moeite open en dicht. De beraamde kosten zijn rond de 300 euro.

Hoe werkt een Raamschakelaar?

Het openen van de ramen gaat heel eenvoudig door het drukken op een raamschakelaar. Dit kan in sommige gevallen ook tegelijkertijd. Ook het sluiten en eventueel automatisch sluiten van de ramen als de auto op slot staat is mogelijk door de elektrisch bedienbare ramen.

Hoe werkt een Raammotor?

De raammotor trekt aan de kabel, waardoor de raambevestiging naar boven- of naar onderen beweegt. Dit type mechaniek wordt vaak aan de achterzijde gebruikt, omdat daar de portierruit vaak kleiner (en lichter) is dan aan de voorzijde (waar meestal een dubbele geleiderail wordt gebruikt.

Gerelateerde berichten: