Wat doet een EGR klep?

Wat doet een EGR klep?

Wat doet een EGR klep?

De EGR klep bevindt zich in het motorsysteem. De klep zorgt ervoor dat er een verlaging plaatsvindt van de NOx uitstoot van de motor. NOx staat voor stikstofoxide of stikstofdioxide. Als er teveel zuurstof in een dieselmotor verbrand wordt, komt deze stof vrij.

Wat is een EGR koeler?

Er zit tussen de EGR-klep en de inlaat van de motor vaak nog een EGR-koeler. Deze werkt als een warmtewisselaar. Door de EGR-koeler stroomt koelvloeistof (in vaste kanalen, dus dat komt niet in directe aanraking met de uitlaatgassen). De koelvloeistof neemt de warmte van de uitlaatgassen op.

Wat gebeurt er als je EGR uitschakelt?

Het uitschakelen levert brandstofbesparing op, minder vervuiling in de motor, efficiëntere verbranding en minder onderhoudskosten. Als de EGR klep niet goed meer werkt, hij is defect of is vervuild en kan hierdoor niet goed openen of sluiten kun je bijvoorbeeld de EGR klep reinigen of fysiek vervangen.

Wat kost het vervangen van een EGR klep?

De EGR-klep is een onderdeel dat constante problemen kan veroorzaken die vanwege het ontwerp niet te vermijden zijn. Vanwege de veelal moeilijke toegang en de inspanning die gepaard gaat met vervanging, is de vervanging een dure aangelegenheid. Afhankelijk van het voertuig moet u ongeveer 1.300 - 1.500 euro rekenen.

Hoe vaak EGR klep vervangen?

De levensduur van een EGR-klep is doorgaans ongeveer 100.000 kilometer. Echter, u kunt de levensduur zelf aanzienlijk verlengen door de auto goed te onderhouden. Door zelf de EGR-klep te reinigen kunt u dergelijke problemen voorkomen en vaak zelfs oplossen.

Waarom EGR uitschakelen?

Afdoppen ( het afsluiten door middel van een plaatje te monteren tussen de EGR-klep en de in-/ uitlaat ) is alleen nodig als de EGR klep dusdanig kapot is dat wij deze softwarematig niet meer kunnen dichtzetten.

Hoe lang duurt EGR klep vervangen?

Het verwisselen van de EGR-klep duurt in de meeste gevallen ongeveer 30 tot 90 minuten, het hangt ervan af hoe gemakkelijk de klep te bereiken is. Houd er rekening mee dat dit het ideale geval is.

Wat kosten EGR uitschakelen?

Wat kost het uitschakelen van de EGR klep? De kosten voor het uitschakelen van een EGR klep bedragen 200,- euro incl. BTW. De arbeidsuren bedragen 60 euro,- per uur.

Gerelateerde berichten: