Wat is de functie van de Tibialis posterior?

Wat is de functie van de Tibialis posterior?

Wat is de functie van de Tibialis posterior?

De achterste scheenbeenspier (de Musculus Tibialis Posterior) loopt vanuit de kuit langs de binnenzijde van de enkel naar de binnenzijde van de voet. De spier heeft een belangrijke functie bij het stabiliseren van de voet, enkel en het onderbeen. Een overbelasting van een pees kent verschillende fases.

Wat is de functie van de M tibialis anterior?

De voorste scheenbeenspier (Musculus Tibialis Anterior) loopt via de voorzijde van de enkel naar de binnenzijde van de voet. De pees die hieraan hecht zorgt ervoor dat de voet niet op de grond klapt bij het lopen en tilt de voet als het ware op.

Welke pezen in onderbeen?

Aan het hielbeen hecht de achillespees aan, een samenstel van 3 spieren, de m. gastrocnemius lateralis buitenzijde kuit, m. soleus centraal gelegen en m. gastrocnemius medialis, binnenzijde kuit) en diepe flexorengroep (buigspieren van voet en tenen binnen achterzijde onderbeen onder oppervlakkige kuitspieren gelegen).

Wat is tibialis?

De tibialis posteriorpees is een van de belangrijkste pezen van de voet. De spier zit aan de binnen-achterzijde van het scheenbeen (tibia). Vandaar loopt de pees verder achter de binnenenkel tot de middenvoet (os naviculare). De spier en de pees helpen de voetboog te ondersteunen.

Hoe heten de botten in je voet?

De middenvoet is opgebouwd uit verschillende voetwortelbeentjes, namelijk naviculare, cuboideum, cuneiforme mediale, cuneiforme intermedius en cuneiforme laterale. De achtervoet is opgebouwd uit uit het hielbeen (calcaneus) en het sprongbeen (talus). Tussen deze botten bevindt zich het spronggewricht.

Wat is Tibialis anterior syndroom?

Spierontsteking (myositis) Spierontsteking is de algemene term om het zwellen van spieren te beschrijven. Het wordt ook wel het Musculus tibialis anterior syndroom genoemd. Om de voet geleidelijk op de grond te laten neerkomen en te laten afwikkelen is bij elke stap veel activiteit van deze spier nodig.

Welke beweging kan gemaakt worden door de M Tibialis anterior?

Door de tibialis anterior spier aan te spannen tilt u uw voet op en kan u uw voet naar binnen draaien (deze bewegingen heten dorsiflexie en inversie). Als u bij het lopen uw voet op de grond zet, zorgt de tibialis anterior spier dat dit geleidelijk en gecontroleerd gebeurt.

Hoe train je tibialis anterior?

0:582:29Suggested clip 61 secondsVersterk de tibialis anterior - YouTubeYouTube

Gerelateerde berichten: