Wat is de Naadwaarde?

Wat is de Naadwaarde?

Wat is de Naadwaarde?

De naadtoeslag of naadwaarde is een extra stuk textiel dat bij het knippen van de stof moet worden meegenomen om de naad te maken in het definitieve product. De naadtoeslag is noodzakelijk om ervoor te zorgen dat de naad bij gebruik van het kledingstuk niet openscheurt.

Hoeveel naad Aanknippen?

Als je kledingstuk af is en goed past, kun je de naden op gelijke breedte afknippen, op 2 tot 1.5 cm. Niet te smal want dan kun je de naden niet meer goed open strijken. O.a. Armsgatnaden, halsnaden, taillenaden en beleggen hebben holle of bolle naden. Hier knip je 1cm naadtoeslag aan.

Wat is een Deelnaad?

Deelnaad De deelnaad is de naad die het pand in twee delen verdeelt (ter versiering dienen of om het model een betere pasvorm te geven). Prinsessenlijn Is een speciale deelnaad die vanaf het armsgat via de buste en de taille naar de zoom loopt. Dit kan als versiering dienen of om het model een betere pasvorm te geven.

Wat is Middenachternaad?

De achterrok heeft een middenachternaad. Wanneer de pasdelen aan de rokdelen zijn gelockt wordt de middenachternaad tot de rits opening aan elkaar gezet. Nu is het altijd lastig om een naad te locken die ergens halverwege moet stoppen.

Wat is rand knippen?

Omgevouwen rand/naad van de stof. Wordt vaak gebruikt bij zomen of de buiten- rand van beleggen. Vouw de zoom naar bin- nen en vouw dan nog een keer de rafelrand naar binnen.

Gerelateerde berichten: