Wat is een OS nasale?

Wat is een OS nasale?

Wat is een OS nasale?

Het neusbeen, os nasi of os nasale is een been in de schedel, onder andere van de mens. Het is in feite een vergroeiing van twee delen, en vormt hierdoor de neusbrug. De lijn tussen deze twee neusbeenderen, is de sutura internasalis.

Wat is de neusbrug?

Neusbrug: De neusbrug is de breedte tussen de twee glazen in. Het gebied dat dus op je neus valt.

Wat is het neusbeen?

Het neusbeen is een klein, driehoekig beentje dat deel uitmaakt van de schedel. Het kraakbeen zit aan het neusbeen vast en verdeelt de neus in 2 helften. Bij een gebroken neus of neusfractuur is het neusbeen gebroken en/of verplaatst.

Hoe meet je de neusbrug van een bril?

Ondanks het feit dat verschillende merken verschillende definities hebben van deze 'standaard' hoogte, is dit meestal ongeveer 32-38 millimeter. De brugbreedte meet horizontaal het deel boven je neus tussen de lenzen, dit is meestal 14 tot 24 millimeter.

Waar zit het neusbeen?

Neusbeen. Het neusbeen is het bovenste deel van je neus. Neuskraakbeen. Het neuskraakbeen bevindt zich aan de onderkant van je uitwendige neus.

Hoe wordt een gebroken neus behandeld?

Indien de neus gebroken is maar geen standsafwijking heeft, is er geen verdere behandeling nodig. Hoogstens een eventuele spalk/kapje op de neus kan worden geplaatst om bescherming te geven tijdens het genezingsproces. Indien de gebroken neus wel scheef staat is het verstandig deze te laten beoordelen door de KNO-arts.

Hoeveel pijn doet een gebroken neus?

De neus kan gezwollen en pijnlijk zijn, 'verstopt' aanvoelen en bloeden. Ook kan de neus scheef staan. De meeste mensen krijgen een gebroken neus door een trauma. Op de Spoedeisende Hulp zoeken we uit of de neus gebroken is.

Gerelateerde berichten: