Wat zijn je Obliques?

Wat zijn je Obliques?

Wat zijn je Obliques?

De obliques (schuine buikspieren) liggen aan beide kanten van je core naast de rechte buikspier, oftewel rectus abdominis. De schuine buikspieren omlijsten als het ware de rechte buikspier. De obliques zijn verantwoordelijk voor rotatie en lateroflexie van de wervelkolom.

Wat is een rectus Diastase?

Rectus diastase is een aandoening waarbij de 2 zijden van de rechte buikspieren gescheiden worden doordat het weefsel dat ze verbindt oprekt. Dit gebeurt meestal bij vrouwen tijdens en na de zwangerschap door het rekken van de buikwand, terwijl de baarmoeder groter wordt.

Waar zit de rechte buikspier?

De spier die zorgt voor de sixpack is de m. rectus abdominis, de rechte buikspier. Deze rechte, verticaal liggende buikspier bestaat uit vijf lagen vanaf ons borstbeen (en ribben) tot en met onze bekkenrand aan de voorzijde. Het meest zichtbaar zijn de middelste drie lagen.

Is een diastase gevaarlijk?

Door het wijken van de rechte buikspieren is de core vaak verslapt wat na de bevalling kan leiden tot rugklachten en bekkenbodemklachten. In veel gevallen herstelt het lichaam zich na 6 maanden, maar ook vaak genoeg houden de klachten aan. In dat geval is het raadzaam hulp in te schakelen van een specialist.

Hoe kom ik van mijn diastase af?

Een diastase verdwijnt in de meeste gevallen binnen zes maanden na de bevalling weer vanzelf. Na de bevalling kun je zelf maandelijks je diastase checken om de voortgang in de gaten te houden. Mocht je klachten hebben of de voortgang stagneert, neem dan contact op met een geregistreerd bekkentherapeut.

Hoe train je zijkant buik?

Oefening schuine buikspieren

  1. Ga op je rug liggen en buig je knieën. Plaats je handen achter je hoofd.
  2. Span je buikspieren aan en draai met je schouders naar links. ...
  3. Laat na 5 seconden je bovenlichaam rustig terugzakken naar de beginpositie en doe stap 2 nogmaals, maar dan naar rechts.

Gerelateerde berichten: