Heb je appendix nodig?

Heb je appendix nodig?

Heb je appendix nodig?

Nut. Lange tijd werd gedacht dat de appendix een rudimentair orgaan is dat tegenwoordig geen functie meer heeft, maar de laatste tijd hebben wetenschappers steeds meer aanwijzingen gevonden dat de appendix juist een heel belangrijk orgaan is.

Hoe kom je aan blinde darm ontsteking?

Hoe ontstaat het? Blindedarmontsteking ontstaat vaak plotseling. Onduidelijk is waarom de blinde darm ontstoken raakt.

Waar diende de blinde darm voor?

Volgens Darwin was de blindedarm in mensen en in primaten slechts een evolutionair overblijfsel. Bij onze uitgestorven voorouders had die nog een functie, namelijk het verteren van voedsel. Wij hebben daar echter geen nut meer voor.

Is de pijn bij blindedarmontsteking constant?

De pijn bij een blindedarmontsteking zit meestal rechtsonder in de buik. De pijn wordt steeds erger. U voelt zich ziek en heeft meestal geen zin in eten. Bel uw huisarts of huisartsenpost bij deze klachten.

Kun je zonder blinde darm?

De blindedarm (appendix) is een klein wormvormig aanhangsel van de dikke darm. De blindedarm heeft geen functie en kan daarom zonder gevolgen verwijderd worden.

Kan een blinde darm terugkomen?

Voor- en nadelen van een operatie Voordelen van operatie: Het is een operatie die artsen heel vaak doen. Er is maar een heel kleine kans dat er problemen ontstaan na de operatie. U kunt nooit meer een blindedarmontsteking krijgen.

Gerelateerde berichten: