Wat is de kleur van een Natriumsulfietoplossing?

Wat is de kleur van een Natriumsulfietoplossing?

Wat is de kleur van een Natriumsulfietoplossing?

Natriumsulfiet (Na2SO3) is een zout van natrium en zwaveligzuur. De stof komt voor als een wit en geurloos poeder, dat goed oplosbaar is in water.

Waar koop je sulfiet?

Bij Natural Spices kun je natriumsulfiet eenvoudig online bestellen. Je kunt het additief kopen in een verpakking van 2 of 25 kilo.

Waar kan ik sulfiet kopen?

Sulfiet kun je kopen bij sommige drogisten en bij winkels met brouwmaterialen, zoals Brouwmarkt. Zie hiervoor de pagina met shops. Het is in tabletvorm te koop (campden-tabletten) met een dosering van 0,55 gr per tablet. Of in poedervorm.

Wat te doen tegen sulfiet allergie?

Volgens het Nederlands tijdschrift voor Allergie, is het belangrijkste om sulfiet te vermijden. Hiernaast raden ze symptomatische behandeling aan, bv door biologisch te gaan eten (hier mag namelijk geen sulfiet in worden gebruikt). Een goede uitleg door een voedselovergevoeligheids-dietist is hierbij aan te bevelen.

Welke wijn is zonder sulfiet?

Welke wijn bevat het minst sulfiet? Aan rode wijn wordt minder sulfiet toegevoegd dan aan witte wijn. Dit komt omdat blauwe druiven van nature meer conserverende stoffen bevatten. Witte wijn zal zonder toevoeging van sulfiet sneller oxideren en zijn smaak verliezen.

Gerelateerde berichten: