Wat is het doel van de renaissance?

Wat is het doel van de renaissance?

Wat is het doel van de renaissance?

Een focus op het 'aardse' leven en de mens als individueel en uniek wezen. De mens als persoon kwam centraal te staan en men werd meer individualistisch. Tegelijk verdween religie en het leven na de dood meer naar de achtergrond. Kennis en brede ontwikkeling werden belangrijk.

Wat zijn de kenmerken van Renaissance?

Wij noemen de Renaissance daarom ook wel de wedergeboorte van de klassieke oudheid. Deze periode in de Europese geschiedenis heeft de volgende belangrijke kenmerken: Een sterke oriëntatie op de klassieke oudheid. De ‘renaissancisten’ vonden dat de tijd waarin zij leefden een wedergeboorte was, na de duistere middeleeuwen.

Waar ontstond de renaissance?

De renaissance ontstond het eerst in Florence en later in omliggende gebieden, zoals de pauselijke staat en Pisa. Pas in de 16e eeuw drongen de renaissanceopvattingen door in Noord-Europa, dus in de tijd van de reformatie. Begin. De Europese renaissance begon in het Italiaanse Florence, waar rijke en machtige mensen opdrachten, zoals de familie ...

Wat was de muziek van Renaissance?

De muziek van de renaissance bouwde voort op de polyfone ontwikkelingen van de late middeleeuwen, maar was ook een reactie tegen de complexiteit van de Ars Nova. Dit nam de vorm aan van eenvoudiger, soepeler vloeiende melodieën en harmonieën, met minder nadruk op de zeer gestructureerde contrapuntische composities.

Wanneer begon de renaissance in Italië?

De renaissance als laatmiddeleeuwse culturele beweging begon in Italië in de veertiende eeuw (trecento) en verspreidde zich in de volgende eeuwen over het grootste deel van Europa.

Gerelateerde berichten: