Waarom hebben planten mitochondriën nodig?

Waarom hebben planten mitochondriën nodig?

Waarom hebben planten mitochondriën nodig?

De verbrandingsreactie vindt plaats in de mitochondriën van de cel. De benodigde stoffen die nodig zijn voor de verbrandingsreactie kunnen door de plant in de fotosynthese zelf worden gemaakt. De glucose en de zuurstof die met behulp van zonlicht ontstaan worden via het cytoplasma naar de mitochondriën getransporteerd.

Wat doet een plant met glucose?

Planten halen hun energie uit zonlicht. Met die energie zetten ze in de bladgroenkorrels water en CO₂ om in zuurstof en glucose. Glucose voedt de plant en zorgt ervoor dat die groeit. Dit proces heet fotosynthese.

Waarom hebben planten een celwand?

De functie van de celwand is in de eerste plaats mechanisch: om fysische krachten op te vangen, waaronder ook bescherming tegen indringers. De celwand speelt een rol bij het tot stand komen van de turgordruk; ze zorgt voor tegendruk als de cel door osmotische wateropname opzwelt.

Wat zijn de functies van mitochondriën?

De belangrijkste functies van mitochondriën zijn de productie van ATP en de regulatie van de cellulaire stofwisseling.

Is een mitochondrion ovaal?

Een mitochondrion is ovaal van vorm. Grote aantallen mitochondrieën zijn te vinden in organen die veel energie nodig hebben, zoals de hersenen, het hart, de lever en de skeletspieren.

Welke Mitochondriën spelen een belangrijke rol in het metabolisme?

Mitochondriën spelen een belangrijke rol in veel andere metabole processen, zoals: 1 apoptose: geprogrammeerde celdood 2 calcium -signalering (inclusief calcium-geïnduceerde apoptose) 3 calciumopslag 4 regulatie van cellulaire proliferatie 5 regulatie van het cellulaire metabolisme 6 bepaalde heemsynthese reacties 7 steroïden -synthese.

Gerelateerde berichten: