Heb je getuigen nodig om te trouwen?

Heb je getuigen nodig om te trouwen?

Heb je getuigen nodig om te trouwen?

Huwelijk of geregistreerd partnerschap via gemeente Dit kan bij de meeste gemeenten online. Kijk voor meer informatie op de website van de gemeente of neem contact op met de ambtenaar van de burgerlijke stand. U moet minimaal 2 en maximaal 4 getuigen aanmelden. De getuigen moeten 18 jaar of ouder zijn.

Waarom moeten er getuigen zijn bij een huwelijk?

Dat antwoord is heel simpel! De getuigen zetten hun handtekening onder jullie trouwakte en met die handtekening bevestigen zij dat beide partners hebben ingestemd met het huwelijk. Dat is ook de reden waarom jij en je partner to be allebei je eigen getuigen moeten kiezen.

Wat zijn de plichten van het huwelijk?

Maar dat valt wel mee hoor, de plichten van het huwelijk zijn eigenlijk heel logisch: Onderhoudsplicht: als echtgenoten ben je verplicht om ervoor te zorgen dat jouw partner is voorzien van de basisbehoeften, zoals een dak boven het hoofd, eten en drinken, kleding en medische hulp.

Wat is het burgerlijk huwelijk?

Het burgerlijk huwelijk is het wettelijke huwelijk. Het is in Nederland geregeld in Boek 1 van het Burgerlijk Wetboek (Personen- en familierecht). Daarin zijn ook de rechten en verplichtingen opgenomen die bij een huwelijk, maar ook na ontbinding van een huwelijk, gelden.

Wat is een huwelijk of matrimonium?

Het huwelijk of matrimonium is een door burgerlijk en/ of religieus recht geregelde samenlevingsvorm die de fundering vormt van de meeste gezinnen en van belang is als legaal en sociaal geaccepteerd fundament onder duurzame seksuele relaties en familieverbanden.

Wat is het huwelijk in de wet?

Een huwelijk is het wettelijk geregeld samenleven van 2 personen. Juridisch zijn aan het huwelijk in de wet verschillende rechten en plichten gekoppeld. Het huwelijk voor de wet noemt men het burgerlijk huwelijk. Het huwelijk heeft belangrijke gevolgen voor de belasting, schenken en het erfrecht.

Gerelateerde berichten: