Welke functies heeft het Integumentum?

Welke functies heeft het Integumentum?

Welke functies heeft het Integumentum?

Het integumentum (Latijn: bedekking) is bij dieren een orgaansysteem dat het lichaam beschermt tegen beschadigingen. Dit systeem bestaat uit huid, haar, schubben, nagels, zweetklieren en hun producten (zweet en slijm).

Waar worden Reservestoffen opgeslagen plant?

De reservestoffen worden in zaden aangetroffen in weefsels van een verschillende oorsprong: het perisperm, het endosperm en de zaadlobben van het embryo en de jonge plant. Ook in stengels, uitlopers en wortels kunnen reservestoffen door de planten worden opgeslagen.

Welke functie heeft huid haren en nagels?

Huid, haar en nagels hebben een aantal gemeenschappelijke componenten. Ze beschermen ons van indringers van buitenaf en zij bevatten een aantal stoffen zoals keratine, elastine, en collageen. Collageen is een lijmvormende eiwitstof die een hoofdbestanddeel (70%) van het bindweefsel is in het lichaam.

Welke slijmvliezen zijn er?

Op verschillende plekken in en op je lichaam zitten slijmvliezen. De meest bekende zijn die in de mond, keel, neus, ogen en rond de geslachtsorganen. De slijmvliezen kunnen makkelijk geïrriteerd raken door een verkoudheid, airco, bacteriën, allergieën, het weer, etc.

Waar beschermt de huid tegen?

Hij vormt in de eerste plaats een barrière die het lichaam beschermt tegen schadelijke invloeden van buitenaf (vooral verwondingen, hitte, zonlicht en infecties) en voorkomt dat water en elektrolyten naar buiten toe verloren gaan en ongewenste stoffen het lichaam binnenkomen.

Wat is reservestoffen biologie?

Koolhydraten (in de vorm van glycogeen) en vetten zijn de voedingsstoffen die het lichaam kan opslaan als reservebrandstof. Glycogeen in de spieren en lever. Vet onder de huid of rond de organen.

Wat valt onder slijmvliezen?

Het slijmvlies, ook slijmvliesepitheel of mucosa genoemd, is een constant vochtig membraan dat bepaalde lichaamsholtes bekleedt: de neus, de mond, de keel, het strottenhoofd, de slokdarm, de aars, de vagina, de bronchiën enz.

Wat is de functie van de groep van reservestoffen?

Reservestoffen: opslag. Beschermende stoffen: tegen ziektes.

Gerelateerde berichten: