Wat zijn bipolaire cellen?

Wat zijn bipolaire cellen?

Wat zijn bipolaire cellen?

De staafjes hebben een 50-100:1 synaps met de bipolaire cel, dwz dat de electrische impulsen van 50-100 staafjes bij elkaar komenen via één schakeling [synaps] verder voortgeleid worden door 1 bipolare cel. Via deze bipolaire cel gaat de electrische impuls (“beeld”) naar de oogzenuw en de hersenen toe).

Wat is BIPO?

Bij een bipolaire stoornis heeft u manische en depressieve periodes. In een manische periode bent u veel opgewekter, actiever en zelfverzekerder dan u gewend bent. Of u voelt zich opgejaagd, doet dingen zonder er goed over na te denken en wordt sneller boos dan normaal.

Wat doe je als je manisch bent?

Wat kan ik doen bij een beginnende manische periode?

  1. Ga bij beginnende verschijnselen van een manische periode altijd naar uw psychiater of uw huisarts. ...
  2. Leef regelmatig: ...
  3. Probeer minder te doen dan u eigenlijk wilt. ...
  4. Zorg dat u niet in situaties komt die bij u veel spanningen geven.

Wat te doen bij een bipolaire stoornis?

Belangrijk bij de behandeling van bipolaire stoornissen is het juiste gebruik van medicatie. Zo kunnen antidepressiva, die worden voorgeschreven bij depressies (zonder manische episodes), bij mensen met een bipolaire stoornis een (hypo)manische fase uitlokken. Stemmingsstabilisatoren en/of antipsychotica (bvb.

Kan je bipolair zijn en borderline hebben?

Bij borderline komen behalve de stemmingswisselingen ook nog veel andere symptomen naar boven, die bij een bipolaire stoornis achterwege blijven. Het is niet zo dat één persoon slechts last kan hebben van één van de twee stoornissen. Iemand kan tegelijkertijd zowel borderline als een bipolaire stoornis hebben.

Gerelateerde berichten: