Wat is een Gill?

Wat is een Gill?

Wat is een Gill?

Gill - 1) de kleinste Engelsche inhoudsmaat voor vloeistoffen = ½ pint = 0.142 Liter. Een pint bier slechts = 8 gills.

Hoe werkt een anti tankwapen?

Het projectiel heeft een tip-charge, een kleine holle lading voorin de punt van de granaat. Daarachter zit de explosieve hoofdlading. De 1e lading activeert een eventueel explosief reactiepantser. Dit zogenoemde Explosive Reactive Armour verkleint de impact van een inkomend explosief door een tegenexplosie.

Wat is anti tank projectiel?

Dit type antitankwapen maakt gebruik van kinetische energie: een relatief klein projectiel met een zo hoog mogelijke dichtheid (wolfraam, uranium) wordt met zo hoog mogelijke snelheid afgeschoten met als doel de bepantsering van de vijandelijke tank of pantserwagen te doorboren.

Waar staat Piat voor?

P.I.A.T. staat voor Projector Infantry Anti Tank en was een éénmans granaatwerper op basis van een zogenaamd 'spilmortier'. Het wapen werd in 1941 ontwikkeld op basis van het spilmortier 'Blacker Bombard' van overste Stewart Blacker.

Wat kost een antitankwapen?

Zo'n 160.000 euro per stuk. Aan een herlaadbeurt hangt een prijskaartje van iets meer dan 70.000 euro vast. Het is ook eenvoudig te gebruiken. “Het is alsof je een videogame speelt”, beschrijft een Amerikaanse soldaat aan het persagentschap AFP.

Gerelateerde berichten: