Welke beroepen journalistiek?

Welke beroepen journalistiek?

Welke beroepen journalistiek?

Je kunt als allround journalist voor zowel offline als online media aan de slag binnen diverse sectoren, zoals radio, televisie, overheid of bedrijfsleven. Andere mogelijke functies zijn programmamaker, redacteur bij een dagblad of tijdschrift, Pr-medewerker, communicatiemanager of producer.

Wat is het beroep journalist?

Het beroep journalist moet vrij algemeen gezien worden, omdat er verschillende soorten journalisten zijn zoals onderzoeksjournalisten, bedrijfsjournalisten, radiojournalisten, televisiejournalisten en roddelbladjournalisten. Een journalist kan dan ook voor uiteenlopende soorten bedrijven binnen de media werkzaam zijn.

Hoe word je een journalist?

Hoe word je een Journalist? Bijna elke Hogeschool in Nederland biedt een opleiding in de Journalistiek aan. Na succesvolle afsluiting hiervan mag men zichzelf Bachelor of Journalism noemen. Daarna kan ervoor gekozen worden om een Masteropleiding te volgen, waarmee een Journalist meer de wetenschappelijke kant van het vak leert.

Wat is het salaris van een journalist?

Het salaris van een journalist kan nogal verschillen per branche of bekendheid van een journalist. Maar over het algemeen zal een journalist tussen de 25 euro bruto per maand verdienen, afhankelijk van de leeftijd, opleidingen en verantwoordelijkheden.

Wat verdient een journalist in vast dienstverband?

Wat verdient een Journalist? Een journalist in vast dienstverband kan van €1700 na een aantal jaren doorgroeien tot een salaris van €5400 per maand. Voor een topjournalist kan dit salaris hoger uitkomen, tegen €6200 per maand of meer.

Gerelateerde berichten: