Wat is de definitie van woestijn?

Wat is de definitie van woestijn?

Wat is de definitie van woestijn?

Geografisch is een woestijn een gebied waar grote droogte heerst en dientengevolge weinig groeit. In de christelijke spiritualiteit is de woestijn een metafoor voor geestelijke dorheid, beproeving en loutering.

Waar liggen de woestijnen?

De woestijnen liggen meestal midden op grote stukken land of werelddelen. De wereld kent 7 werelddelen namelijk: Azië, Afrika, Noord-Amerika, Zuid-Amerika, Antarctica, Europa en Oceanië. Het is ook erg droog in deze woestijnen omdat er geen oceaan in de buurt is die oceaanwinden mee kan nemen.

Wat is het leven in de woestijn?

Leven in de woestijn Het meeste traditionele leven in de woestijn is nomadisch. Zo hangt het leven af van het vinden van water in de woestijn en van de mogelijkheid dat het vee kan grazen.

Wat zijn de dieren in de woestijn?

Uit onderzoeken blijkt dat deze dieren al hun water uit planten halen, en hun hele leven doorbrengen zonder echt te drinken. Verder zien we in de woestijn heel veel insecten, slangen en andere reptielen, spinnen, schorpioenen, sprinkhanen, knaagdieren zoals eekhoorns, kangoeroeratten en springmuizen.

Wat is de grootste woestijn op de wereld?

De grootste woestijn op de wereld is de Sahara, gelegen in Noord-Afrika. Het kan in deze woestijn wel 82 graden Celsius worden. Ondanks de hitte overdag, vriest het in de nacht. De temperatuur is dan onder 0 graden. De tweede groep ligt wat verder van de evenaar af. Hierdoor zijn deze woestijnen iets minder heet overdag.

Gerelateerde berichten: